Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Όταν η Κρήτη συναντά την Εύβοια!!

ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ - Π.Φ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΒΟΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΥΡΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Ένα Διήμερο Πολιτισμικής Επανάστασης όπως το ονομάζει ο διοργανωτής του, κύριος Γκουβέντας Ευάγγελος που είναι πάντα μπροστά σε κάθε τι που έχει να κάνει με τον πολιτισμό, την τέχνη και γενικά την ανάδειξη του τόπου μας αν και ο ίδιος δεν κατάγεται από τα Στύρα, αλλά από το μακρινό Σουφλί του Έβρου και έχει σπουδάσει στην Κοζάνη μηχανολόγος!!

Όμως ο Θεός έρωτας τον έφερε στα μέρη μας αφού γνώρισε και παντρεύτηκε μια όμορφη Ευβοιώτισα όπως λέει και το τραγούδι και έτσι έμεινε κοντά μας και φαίνεται ότι αγάπησε τον τόπο μας περισσότερο και από τους ντόπιους κάτοικους που έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει εδώ!!!

Γι ‘αυτό όπου βρεθεί θα διαφημίσει αυτόν εδώ τον τόπο, θα μιλήσει για τα υπέροχα παραδοσιακά μας προϊόντα, τις πίτες μας, τις γκόγκλιες (είδος ζυμαρικού), το ντόπιο τσίπουρο, για τα μυρωδάτα σπιτικά λικέρ της Φανούλας που βρίσκεις στη γκαλερί του ζωγράφου και πολύ γλυκού ανθρώπου κύριου Μεντάκη και γενικά για κάθε τι όμορφο έχουμε στον τόπο μας!!!

Πάντα θα κάνει πανέμορφες εκδηλώσεις στην περιοχή Μεγάλη Βρύση στα Στύρα όπου έχει και ένα καταπληκτικό εστιατόριο, το οποίο ονομάζεται το Το Στέκι Των Δειπνοσοφιστών και εκεί στεγάζεται και Η Λέσχη Συνδαιτυμόνων Και Φίλων όπου ο κύριος Γκουβέντας είναι και πρόεδρος, με παραδοσιακά προϊόντα δωρεάν για τους επισκέπτες, τα οποία φτιάχνουν και προσφέρουν οι γυναίκες του χωριού!!!

Όμως ετούτο εδώ το κάλεσμα είναι κάτι το διαφορετικό νομίζω και έχει μεγαλύτερη αξία από όλες τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει ως τώρα!!

Δυο περήφανα νησιά θα ενωθούν για δυο μέρες και θα γίνουν αδέλφια!!!

Οι κύριοι καλεσμένοι της εκδήλωσης εκτός από όλους εσάς φυσικά που θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας θα είναι ο σύλλογος ΚΡΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ - Π.Φ.


Αυτοί είναι οι όμορφοι Κρήτες χορευτές που θα χορέψουν για όλους μας!!
Η μεγαλόνησος Κρήτη και η πανέμορφη Εύβοια από τις 13 Οκτωβρίου στις 21:00 μ.μ μέχρι και στις 14 Οκτωβρίου στις 19:00 μ.μ θα χορέψουν, θα φτιάξουν τσίπουρο, θα έχουν κεράσματα και πολύ αγάπη για όλους όσους επισκεφτείτε την εκδήλωση αυτή!!!

Όλα αυτά φυσικά θα γίνουν αφού πρώτα ολοκληρωθεί και ο αρχικός σκοπός αυτής της εκδήλωσης ο οποίος είναι, οι δυο σύλλογοι να υπογράψουν το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης τους ενώπιον του Προέδρου της Ομοσπονδίας που ανήκει και Η Λέσχη Συνδαιτυμόνων Και Φίλων!!

Κατόπιν της υπογραφής από τους δυο προέδρους θα ακούσετε για ποιο σκοπό γίνεται αυτή η αδελφοποίηση και μετά θα ακολουθήσει χορός, τραγούδι και νόστιμοι μεζέδες από τον chef του εστιατορίου!!!!

Για να συνοψίσουμε λιγάκι το πρόγραμμα αν και ίσως δεν είναι το τελικό αυτό, αλλά εμείς θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την εκδήλωση για να έχετε χρόνο να οργανώσετε μια εκδρομή κοντά μας το Σαββατοκύριακο ειδικά εσείς που μας επισκέπτεστε συχνά και λέγατε να μην έρθετε αυτή την εβδομάδα, δεν θα είναι κρίμα να χάσετε κάτι τόσο όμορφο;

Αν κάτι αλλάξει ή προστεθεί θα σας ειδοποιήσουμε!!!

Αφού φτάσουν οι φίλοι μας οι Κρήτες και τακτοποιηθούν στο ξενοδοχείο που θα φιλοξενηθούν, στα Στύρα θα τους περιμένουν με τσικουδιές και την παραδοσιακή τσαμπούνα να παίζει!!

Εκεί θα κερνάνε όλο τον κόσμο που βρίσκετε στα μαγαζιά της πλατείας αλλά και γύρω από αυτήν και αφού καλοδεχτούν τον Σύλλογο και τον κεράσουν και αυτόν, σιγά σιγά με τραγούδια και την τσαμπούνα να παίζει θα παρακινήσουν όλο τον κόσμο να τους ακολουθήσει στην Μεγάλη Βρύση όπου θα γίνουν όσα προανέφερα!! (η αδελφοποίηση των συλλόγων και το γλέντι)

Την επομένη αρκετά νωρίς το πρωί έχουμε τα καζανέματα. Οι συνδαιτυμόνες θα στήσουν τα καζάνια και θα αρχίσουν την απόσταξη για το τσίπουρο της χρονιάς!!

Περίπου κατά τις έντεκα θα είναι η καλύτερη ώρα για να πάτε και εσείς!!

Μμμμμμ οι ντόπιες χορτόπιτες με το χλωρό ντόπιο τυρί, θα ψήνονται ήδη στα κάρβουνα και από την μυρωδιά και μόνο δεν θα μπορείτε να κρατηθείτε!!!

Το δεύτερο γλέντι θα έχει ήδη αρχίσει και δεν θα έχετε καταλάβει καν το πότε!!

Για Κρητικούς και Ευβοιώτες μιλάμε!!!! Χορευταράδες και γλεντζέδες από κούνια!!!!

Μια καλή πρόταση είναι νωρίτερα το πρωί πριν να πάτε στο γλέντι να επισκεφτείτε κάποια σημεία που θα σας αρέσουν πολύ!!

Υπάρχει το Λαογραφικό Μουσείο, το Μνημείο του ένδοξου Στρατηγού Ηλία Μαυρομιχάλη που έπεσε ηρωικά στην μάχη μαζί με τα παλικάρια του όταν αντιμετώπιζαν τον Πασά της Καρύστου που είναι στημένο δίπλα σε ένα όμορφο ξωκλήσι όπου φυλάσσονται και τα λείψανά του!!

Αν δεν επισκεφτείτε την γκαλερί Μεντάκη τότε θα χάσετε πάρα πολλά και νόστιμα!!

Γιατί εκτός από τους πίνακες που εκθέτει και μπορείτε και να αγοράσετε αν θέλετε, θα δείτε και τα υπέροχα σπιτικά λικέρ και γλυκά της Φανούλας (σας μίλησα και για αυτά στην αρχή) τα οποία είναι τόσο όμορφα συσκευασμένα και θα είναι ένα όμορφο δώρο για τον εαυτό σας ή για κάποιον αγαπημένο σας από αυτή την μικρή εκδρομή!!!

Και κατά τις έντεκα; Είπαμε πάμε για γλέντι!!




Για να είναι ποιο εύκολο να μας επισκεφτείτε, όσοι μένετε μακριά οπότε πρέπει να διανυκτερεύσετε (μιλάμε για πάνω από μια ώρα δρόμο με το αυτοκίνητο) βρέθηκε και ξενοδοχείο χορηγός που θα σας νοικιάσει το δίκλινο μόνο με 20 ευρώ και τα παιδιά δωρεάν συν ένα πλούσιο πρωινό!!

Μόνο που πρέπει να έχετε κάνει κράτηση στα τηλέφωνα 2224041226 ή 2224041427.

Επίσης για όσους θέλουν να συμμετέχουν από την Ν. Σμύρνη θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο με 25 ευρώ το άτομο θα σας πάει και θα σας επιστρέψει από την Αγία Μαρίνα! Στην τιμή των 25 ευρώ είναι και τα εισιτήρια για το φέρυ μποτ!!! Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6970020590

Και να πω σε όσους δεν τα γνωρίζουν ότι έχω ανεβάσει στην εφημερίδα και τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αθηνών για Αγία Μαρίνα αλλά και τα δρομολόγια των φέρυ μποτ ώστε να τα βρείτε εύκολα!!
Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Γκουβέντα για τις πληροφορίες που μου έδωσε!!
Κάθε φορά που μας επισκέπτεστε είναι τιμή μας και χαρά μας!!!

Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τον τόπο μας!!!!!





Μαρία Χρυσηίδα Δρακόγιαννη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...